8 septembrie 2015: Hramul mic al Mănăstirii Bogdănești (Foto)

 

Mănăstirea Bogdănești, o vatră a filantropiei creștine în Biserica Ortodoxă Română, și-a serbat hramul la 8 septembrie, cinstind-o pe Maica Domnului cea mult milostivă și mângâietoare a multor suferințe.

Nașterea Maicii Domnului este cel de-al doilea hram al acestui așezământ, sărbătorit în fiecare an cu mult drag de preoții și credincioșii din Bogdănești și din împrejurimi. La mănăstire, găsesc odihnă și asistență circa 140 de persoane, bătrâni și neputincioși, dintre care 41 sunt în amară suferință, imobilizați la pat.

Darul credincioșilor adus la Sfântul Altar, dragostea lor de a-i pomeni pe cei dragi, împreună cu iubirea jertfelnică a preotului Gheorghe Loghinoaia, ctitorul Mănăstirii și Căminului de Bătrâni, peste care prisosește mult milostiva iubire a lui Dumnezeu față de oameni, fac o viață mai ușoară pentru nevoiașii amintiți mai sus.

În acest an, la hram ne-am bucurat de Sfânta Liturghie, slujită într-un sobor de 9 preoți, în frunte cu părintele Petru Irimescu de la Rădășeni, care a rostit un înălțător cuvânt de învățătură.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, a fost cinstită încă o dată Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, prin cântări închinate ei și prin rugăciunea de mulțumire săvârșită în fața icoanei din curtea Mănăstirii.

Toți cei prezenți s-au bucurat la sfârșit de bucate alese, pregătite cu drag de personalul care deservește căminul de bătrâni.