8 septembrie 2014: Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, Hramul mic al Mănăstirii Bogdănești (Foto)

 

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului a fost cinstită la Mănăstirea Bogdănești și Așezământul Creștin Filantropic de pe lângă aceasta, după tradiția Bisericii, în ziua de 8 septembrie 2014. Creștinii din localitate și de mai departe au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în sobor de 7 preoți, mulțumind lui Dumnezeu și chemând-o pe Maica Domnului ca să ducă rugăciunea înaintea tronului Preasfintei Treimi. Răspunsurile la strană au fost date de corul Mănăstirii, alcătuit din binecredincioși creștini din localitate.

În cuvântul de învățătură, părintele Vasile Palade a subliniat importanța cinstirii Maicii Domnului de către credincioșii ortodocși și viața ei curată, lipsită de păcate, în calitate de mamă a Fiului lui Dumnezeu. Fără Maica Domnului, nu poate fi concepută viața noastră de creștini ortodocși, deoarece ea mijlocește înaintea Fiului ei mântuirea sufletelor noastre.

Părintele Gheorghe Loghinoaia, ctitorul și slujitorul Mănăstirii Bogdănești, a mulțumit milostivului Dumnezeu, dar și tuturor celor prezenți, pentru ajutorul pe care îl acordă în scopul îngrijirii celor peste 100 de persoane nevoiașe, internate în căminul Mănăstirii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, toți cei prezenți au fost invitați să participe la masa de obște, organizată după tradiția creștină în trapeza Mănăstirii.