A fost ridicat de către veteranii de război şi familiile lor între ani 1995 – 1996, sub purtarea de grijă a pr. Florentin Loghinoaia.

S-a sfinţit la data de 6 iunie 1996 în cadrul unei slujbe oficiate de I.P.S. Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Este un monument din beton şi marmură, având o înălţime de 6 metri. Soclul este ridicat în trei trepte, simbolizând Sfânta Treime. Deasupra soclului se înalţă Sfânta Cruce, peste care se află un vultur cu aripile întinse în zbor şi sf. cruce în cioc.

Pe plăcile de marmură sunt înscrise numele celor care au căzut pe front în Războiul de Independenţă, Primul Război Mondial şi Al doilea Război Mondial. De asemenea, sunt înscrişi toţi veteranii de război din Bogdăneşti, care au luptat în Al doilea Război Mondial.

Pomenirea tuturor celor înscrişi pe Monument se face în fiecare an, la sărbătoarea Înălţării Domnului la cer. În anul 2011, slujba de pomenire a avut loc după săvârşirea Sfintei Liturghii de către soborul preoţilor din Bogdăneşti şi în prezenţa oficialităţilor comunei, a primarului, viceprimarului, secretarului şi directorului de şcoală. Slujba a fost continuată de un program artistic alcătuit din cântece patriotice şi susţinut de elevii şcolii din Bogdăneşti, îndrumaţi de domnii învăţători Costân Ion, Apostol Gheorghe şi Roman Maricica. De asemenea, s-au depus coroane de flori din partea Oficiului Naţional al Cultului Eroilor, Primăriei şi Şcolii din Bogdăneşti. Preotul paroh Florentin Loghinoaia şi domnul profesor Heciu Ovidiu au rostit cuvinte de învăţătură cu privire la respectul faţă de luptătorii pentru neam şi ţară.