Sfintele Moaște păstrate la Biserica Sfinții Voievozi din Bogdănești

 

Pe data de 26 decembrie 2008, în slujbă cu sobor de preoţi, moaste1_2a avut loc în Biserica “Sf. Voievozi” din Bogdăneşti aşezarea pentru totdeauna a Sfintelor Moaşte în baldachinul special amenajat, spre sfântă închinare.

Prin rânduiala lui Dumnezeu şi cu strădania Părintelui Irimescu Petru de la Rădăşeni, au fost aduse Sfintele Moaşte ale: Sf. Apostol Petru, Sf. Mc. Trifon, Sf. Macrina, Sf. Hristina, Sf. Teona, Sf. 14000 de prunci mucenici, Cv. Sila, Natan şi Paisie şi un fragment din papucii Sf. Ierarh Spiridon.

Momentul a fost marcat de prezenţa a sute de credincioşi şi închinători.

În ziua de 2 iulie 2009 a fost săvârşită Sf. Liturghie cu prilejul Hramului Paraclisului Sf. Voievod Ştefan cel Mare într-un sobor de 12 preoţi, în frunte cu pr. Petru Irimescu de la Rădăşeni. În cadrul slujbei, au fost moaste2_2aşezate în racla Sf. Moaşte, spre închinare, moaştele Sf. Modest şi ale Cv. Maria Magdalena, dăruite bisericii de către pr. Irimescu.

Cu ocazia sărbătorii Înălţării Domnului, 28 mai 2009, a fost adus spre închinare medalionul cu Sfintele Moaşte ale: Sf. Mare Mc. Gheorghe, Sf. Mc. Haralambie şi Sf. Mare Mc. Ioan cel Nou de la Suceava, aflat în biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel din Rădăşeni, paroh fiind pr. Petru Irimescu. După aducerea Sfintelor Moaşte, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o DSC_2836ploaie curată, până în noaptea de dinaintea sfinţirii Paraclisului Sf. VoievodŞtefan cel Mare (31 mai 2009). Nu mai plouase de cca. 2 luni.

În ziua de 2 iulie 2013, cu binecuvântarea IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților la Parohia Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil din Bogdănești au fost aduse spre închinare Sfintele Moaște ale Sf. Ierarh Nectarie de Eghina (mare vindecător al bolilor) și ale Sf. Ierarh Spiridon din Corfu (mare făcător de minuni).