6 august 2014: O nouă cruce luminoasă la Bogdănești (Foto)

 

Schimbarea la Față a Domnului s-a petrecut la înălțime pe Muntele Taborului. Urmând tradiției Bisericii Ortodoxe, creștinii din Bogdănești, în frunte cu preoții slujitori, au urcat în ziua de 6 august pe dealul Țiglău, pentru a sfinți locul unde se va înălța cea de-a doua cruce luminoasă din Bogdănești. Amplasamentul ei a fost ales pe acest deal, întrucât este locul unde, la vreme de secetă, tineri și bătrâni, ne adunăm spre a înălța rugăciuni lui Dumnezeu ca să trimită ploaie binecuvântată. De fiecare dată, rugăciunea credincioșilor este ascultată de Dumnezeu și, după isprăvirea slujbei, norii se adună, lăsând să curgă ploaia roditoare.

Familia Ursu, Paulică și Ionuț, împreună cu preotul paroh Florentin Loghinoaia, și-au pus în gând și au trecut la faptă, ca în acest loc, la doi ani de la înălțarea crucii luminoase de pe Dealul Gri, să se ridice o nouă cruce luminoasă, care să fie semn de aducere aminte a jertfei Fiului lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră. Sfânta Cruce va avea o înălțime de 20 de metri, va lumina Bogdăneștiul, fiind văzută de departe.

Construcția Sfintei Cruci se va înălța la hotarul a trei parcele de teren, care au ca proprietari pe Apopei Ionel, Apopei Vasile și Tomegea Maria. Cheltuielile vor fi suportate de familia Ursu și firma Nico-Paul.

În cuvântul rostit cu această ocazie, preotul Gheorghe Loghinoaia a subliniat că „omul sfinţeşte locul”, iar preotul Florentin Loghinoaia a arătat că, de acum înainte, „dealul Țiglău își va schimba denumirea, devenind Dealul Crucii”.